Ga naar hoofdinhoud
06 5389 1299 info@maximaalgroen.nl

Vakkundig fruitbomen en hagen snoeien

Fruitbomen snoeien na de vorst, in het voorjaar
Fruitbomen in uw tuin verdienen een regelmatige snoei. Door de takken vakkundig te snoeien krijgen ze meer ‘lucht’ in hun kroon waardoor ze er mooier uitzien maar bovenal ook meer fruit blijven produceren. Goed snoeien en leiden van de takken is een vak. De gezondheid van de bomen blijft behouden door alleen de zwakke en beschadigde takken te verwijderen. Let op: Prunus (pruim, kers) en perziken moeten na de oogst in de zomer gesnoeid worden.

Hagen snoeien 2 keer per jaar
U wilt waarschijnlijk ook zo’n mooie en dichte haag om uw tuin, strak belijnd of misschien zelfs wel in een creatieve vorm geknipt. Het begint bij keuze van de juiste soort, wilt u een groenblijvende haag of niet. Bekende soorten zijn haagbeuk, beuken, conifeer, taxus, liguster, meidoorn of een mooie mix om variatie aan te brengen. Hoe vaak en wanneer u moet snoeien is afhankelijk van de soort. De meeste hagen worden 2 x per jaar geknipt. Bladverliezers in herfst/ winter en midden in de zomer. Groenblijvers eind voorjaar en eind zomer. Coniferenhagen moet u zelfs heel regelmatig blijven snoeien.

Knotten, insnoeien en boomkap in de winter (of indien vol in blad)
Door flink terug te snoeien vormen veel bomen groter en mooier blad. Ook kan zo een compacte kroon ontstaan die beeldbepalend voor uw tuin is. De kroon kan uitgedund worden zodat er meer licht doorheen valt maar ook is soms verwijdering van takken nodig om geen ongewenste schaduw op uw huis te krijgen. Wilgen, Kornoeljes, Catalpas, Linden, bomen op stam vragen elk om een eigen snoeiwijze. Maximaal Groen is op de hoogte van wettelijke regels voor boomkap en regelt ook het verwijderen van grote takken en hele bomen voor u (boomklimmers en stobben frezen) Hoewel de winterperiode het geschiktst is kan rigoreus ingrijpen ook als ze vol in blad staan (aug- okt).

Vanzelfsprekend kan Maximaal Groen uw (fruit) bomen voor u snoeien maar we kunnen het u ook leren, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Back To Top